Правила за успешна програма Сподели

Моля, разгледай по-долу правилата на програмата, както и някои много важни съвети за твоето вълнуващо американско лято:

1. Увери се, че си взел всички важни документи със себе си, преди да тръгнеш за летището

Чек лист:

1.оригиналния формуляр DS-2019;

2.паспорт;

3.работната оферта;

4.лична карта;

5.карта за застраховката;

6.писмото от твоя Спонсор;

2. Проверявай седмично своя имейл след началната дата на програмата ти

Не забравяй да проверяваш електронната си поща седмично за важни ъпдейти за програмата от твоя Спонсор и Viking. Проверявай Spam кутията на имейла си често за уведомления, които може да получени там.

3. Отдели време за по-дълго пътуване след крайната дата на програмата ти

Програмните ти дати са периода, през който ще се очаква от теб да работиш при твоя работодател (датите са отбелязани в т3 на DS-2019).

Не забравяй това и го имай предвид като плануваш пътуванията си след крайната дата на програмата ти (последния работен ден).

Ако е абсолютно необходимо да скъсиш работния си период, промени крайната дата на програмата ти (последния работен ден) преди пристигането си в САЩ като се свържеш с Viking.

Ако след пристигането си решиш, че искаш повече време за пътуване, можеш да отложиш обратния полет.

Препоръчваме да се завърнеш у дома преди началото на академичната година (и в рамките на позволения туристически престой).

Информирай работодателя за твойте планове и уведоми твоя Спонсор най-малко 3 седмици преди желаната крайна работна дата.

4. Задължително е да пристигнеш при работодателя посочен в твоя DS-2019 формуляр

Задължително трябва да пристигнеш при работодателя, отбелязан върху твоя DS-2019 формуляр в съответствие на стартовата дата на програмата ти, посочена във формуляр DS-2019.

Да не пристигнеш при работодателя не е приемливо и ще доведе до прекратяване на програмата ти. Всички молби за специални условия (като например късно пристигане) трябва да бъдат одобрени от твоя Спонсор преди пристигането ти в САЩ.

5. Задължително е да валидираш програмата си в рамките на 7 дни от пристигането ти в САЩ

Влез в своя профил и в никакъв случай не забравяй да изпратиш SEVIS Update (arrival check-in) онлайн чрез интернет страницата на твоя Спонсор в рамките на 7 дни след пристигането си в САЩ. По този начин ще активираш твоята програма в SEVIS. Неспазването на този седемдневен срок може да доведе до прекратяване на програмата ти. Ако подадеш непълна информация в SEVIS Update формата си, твоя Спонсор ще ти изпрати имейл за извършване на корекция преди валидиране. Проверявай електронната си поща всеки ден, докато не получиш имейл потвърждение, че твоя SEVIS Update се обработва и твоята програма е валидирана.

6. Отдели време за културни мероприятия  два пъти месечно

Участието в културни мероприятия е неразделна част от програмата.Направи това зъдължение приятно и забавно.Сподели снимкис твоя Спонсор чрез своя профил не забравяй да имаш телефон или фотоапарат със себе си.

7. Задължително е да се чекнеш на сайта на Спонсора ти през своя профил  Monthly check  всеки месец

Трябва да попълваш Monthly Check-in чрез интернет страницата на Спонсора ти, за да ги информираш как си и да докладваш твоите месечни културни дейности. Ако не отговориш на напомнящите имейли на твоя Спонсор за изпращане на Monthly Check-in на поне 30 дни,  твоята програма може да бъде прекратена.

8. Свържи се с твоя Спонсор, ако имаш нужда от помощ за твоя работодател или квартира

Твоят Спонсор ще бъде насреща, за да ти помогне да излезеш от всякакви трудности, каквито имаш! Моля, свържи с тях, ако имаш нужда от помощ за проблем, който не можеш да разрешиш сам. Те ще ти помогнат, за да могат да ти осигурят една прекрасна Work and Travel програма!

9. Всеки нов работодател трябва да бъде одобрен от твоя Спонсор преди да започнеш работа

След пристигане при работодателя от твоя DS-2019 формуляр, ако обмисляш добавянето на втора работа или искаш да промениш основната си работа, не забравяй да се свържеш с твоя спонсор, преди да предприемеш действия. Те трябва да одобрят всички нови работодатели и е важно ти първо да се опиташ да разрешиш проблемите на настоящото ти място на работа. Добавяне или започване на работа при нов работодател преди да получиш официално, писмено одобрение от твоя Спонсор може да доведе до прекратяване на програмата ти.

10. Уведоми Спонсора си за всяка смяна на адреса ти в рамките на 7 дни от датата на промяната

Твоят Спонсор трябва да е уведомен за твоя адрес на работа и местоживеене през цялото време. Ако правиш промени на твоята месторабота или квартира, не забравяй да попълниш SEVIS Update онлайн чрез уебсайта на Sпонсора. Увери се, че си включил пълния си адрес и номера на апартамента! SEVIS Update формата трябва да бъде подадена в рамките на 7 дни от всяка промяна на адрес, или в противен случай твоята програма може да бъде прекратена.

11. Съхранявай твоя паспорт, DS-2019 и твоята Social Security карта на безопасно място

Тези документи са ценни и трудно се преиздават. Направи им копия и ги съхранявай на различно място от оригиналите.

12. Винаги носи твоята карта за медицинска застраховка

Ти ще трябва да използваш твоята карта за медицинска застраховка, когато отидеш на лекар или посетиш лечебно заведение. Винаги носи картата с теб в случай на спешност.

13. Адаптиране

Трябва да имаш реалистични очаквания и да бъдеш подготвен да преминеш през период на адаптиране от една седмица до един месец. Ти ще трябва да бъдеш толерантен и отворен да се срещнеш и да живееш със студенти от други националности и да се насладиш на програма за културен обмен на 360 градуса.

14. Причини за Прекратяване на програмата

Ако твоята програма бъде прекратена, това може да доведе до проблеми с получаването на виза за САЩ през следващите 10 години. Случаите на прекратяване на WAT програмата са редки, стига да спазваш правилата, изброени по-горе. Най-важното нещо, което трябва да запомниш, е да общуваш често с твоя Спонсор, особено ако обмисляш промяна на работата или квартирата си.

Не забравяй, че следните действия могат да доведат до прекратяване на програмата ти:

  • Ако не пристигнеш при работодателя, посочен на твоя DS-2019 формуляр и да започнеш работа;
  • Ако не валидираш програмата си (попълниш arrival check-in) в рамките на 7 дни от пристигането си в САЩ;
  • Ако не попълваш Monthly Check-in най-малко на всеки 30 дни;
  • Ако започнеш работа при нов работодател, който не е бил одобрен от твоя Спонсор;
  • Нарушиш закон на САЩ, което доведе до арест или призоваване в съда, или участваш в дейност, която може да донесе на програмата лоша слава и репутация;
  • Ако не отговориш на Спонсора си в опитите им да се свържат с теб в указания от тях срок;
  • Ако предоставиш невярна информация или скриваш важна информация от твоя Спонсор.

  Съвети за твоята безопасност в САЩ Участие в културни събития  

Кандидатствай Online Сега!


Топ Оферти 56 Оферти | Виж всички