Необходими документи за кандидатстване за J-1 виза Сподели

Кога ще бъде визовото ми интервю? Това е въпрос, който вълнува всички студенти.

Веднъж щом твоя DS-2019 пристигне, вече можеш да подготвяш необходимите документи за кандидатстване за J-1 виза. Твоят Viking офис ще има грижата да те информира кога трябва да подготвиш и донесеш документите, както и да ти помогне, ако имаш въпроси.

От теб се изисква да подготвиш:

  1. Валиден международен паспорт – при участници, които не са български граждани, валидността на паспорта трябва да е поне с 6 месеца по-дълга от крайната дата на програмата.
  2. Студентска книжка – оригинал (копия не се приемат) със записан летен семестър. Ако липсват повече от семестриалните ти оценки, трябва да си набавиш актуална Академична справка, подписана и подпечатана от университета.
  3. Актуално уверение за летен семестър от университета.
  4. Разписки за платена такса Визово интервю в размер на 160 USD, платима в лева. За да заплатиш таксата трябва да принтираш 2 пъти вносната бележка от тук, като обърнеш внимание на датата на валидност на бележката. Таксата се заплаща само в клоновете на Fibank. Можеш да намериш най-близкия клон до теб тук.
  5. 1 снимка на бял фон с размер 5х5 см и дигитална снимка с размер 600х600 пиксела. В случай, че вече си предоставил такива снимки при записването ти в програмата, не са необходими нови.
  6. Копия на W2 формите или последни чекове от всички предишни американски работодатели (за студенти, които поредна година заминават на WAT).
  7. Страница с потвърждение за попълнен формуляр DS-160 за кандидатстване за виза, съдържаща баркод с номер за потвърждение.

Ако имаш изпит или важен ангажимент в определен ден, не пропускай да го споменеш на твоя Viking координатор, за да съобразим това, когато запазваме ден и час за визовото ти интервю. Проверявай имейла си редовно, защото ще ти изпратим информация кога си на интервю в Консулството на САЩ.

А попита ли за екстрите Visa Safety и Money Protect? В случай на отказ на виза пълната такса по програмата,  платената такса за визово интервю и такса Севис ще да ти бъдат възстановени. Научи повече.


  Твоята виза Съвети за успешно интервю за J-1 виза  

Кандидатствай Online Сега!


Топ Оферти 56 Оферти | Виж всички