W2 и 1048-S формуляри Сподели

W2 form

Формуляр W-2 e официалния документ, използван за отчитане на заплатите, изплащани на служителите и на данъците, които им се удържат. Работодателите трябва да попълнят формуляр W-2 за всеки служител, на когото са платили работна заплата или друга компенсация според трудовото правоотношение в рамките на съответната финансова година. Работодателите трябва да изпратят по пощата формуляр W-2 до служителите си на или преди 31 януари на следващата година.

W2 е официалния документ, с който се изпращат данъчните декларации за изискване за възстановяване на надплатени суми за данъци. Не е нужно обаче да чакаш получаването на W2 формата си, за да започнеш процеса по връщане на данъците ти. В повечето случаи ние можем да използваме последният чек (pay stub), за да подготвим и изпратим данъчните ти декларации.

Данъчната администрация е в правото си, ако прецени, да изисква W2 формата да бъде предоставена като официално доказателство за дохода, удържаните данъци и тогава да издаде чек за съответния данък. Затова ако не си получил W2 формата си, нашият съвет е да се свържеш с работодателя си и да поискаш да ти я изпрати.

1048-S form

Ако си пребивавал в САЩ като стажант, студент, учител или изследовател с J или F виза, може да получиш 1042-S формуляр вместо W2. Би трябвало да получиш твоя 1042-S формуляр до средата на март месец през следващата данъчна година. Този документ показва доходи като стипендии за следване и за научна дейност, субсидии и всякакви доходи, освободени от данъци. Ние можем да използваме W2 или 1042-S формуляра, за да кандидатстваме за възстановяване на данъците, които са ти били удържани.


  До кога и защо трябва да подадеш документи Информация за F1, H, P и O визи  

Кандидатствай Online Сега!


Топ Оферти 56 Оферти | Виж всички