Зелена карта Сподели

Програмата за разнообразяване на имигрантския поток в САЩ, позната също като лотарията за „зелена карта“. е одобрена от Конгреса и се ръководи от Държавния департамент на САЩ. Член 203(c) от Имиграционния закон предвижда визова категория за „разнообразни имигранти” от държави, които имат нисък процент на имигранти в САЩ.

Кандидатите, които са изтеглени от лотарията, трябва да отговарят на някои съвсем лесно изпълними, но стриктни условия. Кандидатите за визи биват избирани посредством случаен компютърен подбор. Визите се разпределят между шест географски района, като всяка държава може да получи не повече от 7 % от предоставените за една година визи.

Изисквания към кандидатите:

1. Кандидатите, които са родени в страна с право на участие, имат право да се регистрират.

Нямат право да участват родените в страните: Бангладеш, Бразилия, Канада, Китай, Колумбия, Доминиканската република, Еквадор, Салвадор, Хаити, Индия, Ямайка, Мексико, Нигерия, Пакистан, Перу, Филипините, Южна Корея, Обединеното кралство (с изключение на Северна Ирландия) и подопечните му територии, Виетнам.

За родените в страна, нямаща право на участие, има още два начина, по които може да се отговори на изискването. За повече информация можеш да попиташ в нашите офиси.

2. Всеки кандидат трябва да отговаря на изискването за образование/трудов стаж за програмата. Той трябва да има или:

  • средно образование или еквивалент на средно образование, който отговаря на успешно завършен 12-годишен курс на обучение, състоящ се от основно и средно образование

или

  • през последните пет години да е имал минимум две години трудов стаж по специалност, за която са необходими две години професионално обучение или стаж. За да се определи по коя специалност трудовият стаж отговаря на изискванията, се използва базата данни на Американското министерство на труда.

Държавният департамент обяви началото на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2018 г., като ще бъдат отпуснати 50 000 DV визи. Електронните формуляри трябва да бъдат подадени от 12 ч. на обяд, Източно стандартно време, на 1 октомври 2016 г. до 12 ч. на обяд, Източно стандартно време, на 3 ноември 2016 г.

Viking съдейства за попълване на електронния формуляр като предоставя на кандидатите официален номер за потвърждение на регистрацията им. Изключително важно е да запазят този номер поне до 30 юни 2017 г. Единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в лотарията. Официална информация за това дали кандидатът е избран да продължи участието си в програмата може да получи на уебсайта на лотарията след 5 май 2017 г. Съобщения до тези, които са изтеглени, НЯМА да бъдат изпращани по електронна или обикновена поща. Всеки получател на писмо или имейл, в който се споменава виза от лотарията или зелена карта, може да е сигурен, че съобщението е подвеждащо и измамно.

Законът допуска само един електронен формуляр за всеки участник по време на периода за регистрация. Кандидати, за които е изпратен повече от един формуляр, ще бъдат дисквалифицирани. Възможно е обаче двама души, които са съпруг и съпруга и отговарят на изискванията, да подадат по един отделен формуляр, като включат в него своя брачен партньор.

Какви са изисквания за дигиталната снимка, можеш да прочетеш тук.

Моля, обърни внимание, че във формуляра за кандидатстване трябва да се включат данни за съпруг/а и всички живи неженени деца до 21г., както и да се приложи тяхна снимка по същия стандарт.


  Виза за Америка Самолетни билети  

Кандидатствай Online Сега!


Топ Оферти 56 Оферти | Виж всички