High School Exchange Program Сподели

Обща информация

High School Exchange Program е категория от програмите на Държавния департамент на САЩ за посетители по обменни програми, която води чуждестранни гимназисти в САЩ и им дава възможност да прекарат до една академична година в държавни или частни средни училища в Америка.

High School Exchange Program е програма, предлагана на чуждестранни студенти, които се интересуват от образование в държавна/частна гимназия с престой при приемно семейство. High School Exchange програмата дава възможност на учениците да изберат в кой щат искат да живеят и в кой училищен район искат да бъдат.

Учениците могат да взимат участие в училищни дейности, включително и в извънкласни спортни програми. Представители от училищния район и щатската служба, които отговарят за вземането на решенията за прием в спортните програми, трябва да одобрят участието на чуждестранния ученик. Учениците не могат да работят почасова или работа на пълно работно време. Въпреки това, те могат да извършват от време на време работа като гледане на деца или поддръжка на тревните площи, растенията в съседен двор. Чуждестранните ученици нямат право да живеят при роднини.

High School USA Exchange Program

Една година далеч не може да се измерва само в дни. Ще те няма само за една учебна година, но опитът ще те обогати за цял на живот. Да живееш в друга държава за една година е нещо, което повечето хора никога не са имали възможност да направят. Ще се върнеш с нови знания, разбиране за чуждата култура, зрялост и приятели за цял живот от другата страна. Най-трудната част ще бъде да оставиш приемното си семейство. Те ще са споделяли приключението ти и ще са научили много от теб, както и ти от тях.

Твоята учебна година може да струва не повече от една година у дома. Вярваш или не, това е вярно. Твоето приемно семейство ще ти осигури храна и настаняване; и всичко, което искат в замяна, е да бъдеш отговорен член на семейството, поемайки справедлив дял от домакинската работа около къщата и споделянето на семейните дейности. Разбира се, ще ти трябват джобни пари точно както и тук имаш нужда. Твоят единствен друг разход, освен таксата за кандидатстване, ще бъда транспорта до международното летище в родната страна, мястото на твоя полет за чужбина. Ще бъдеш напълно осигурен в случаи на болест, имуществени загуби или други извънредни ситуации, защото всички наши програми включват цялостна медицинска, пътническа застраховка и застраховка гражданска отговорност.


  Открий прекрасната Америка Private High School Program  

Кандидатствай Online Сега!


Топ Оферти 50 Оферти | Виж всички